Bij een domeinnaam horen ook mailadressen. Dat ziet er wel zo professioneel uit. U kunt zelf kiezen welke mailadressen u wenst te hebben. Bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl of support@uwdomeinnaam.nl.

Er zijn echter een aantal zaken die u moet weten. Dat is het probleem van spam en de grootte van uw mailbox.

Spam

95% van alle mail is spam. Wij doen er alles aan om de spam uit uw mail te filteren zodat u alleen maar de mailtjes krijgt die u wil krijgen. Maar dat is helaas niet voor de volle 100% mogelijk. Er zullen altijd spammailtjes er tussen door blijven glippen. Het uitfilteren van spam doen we met behulp van een apart programma. We stellen daar in of hij heel erg streng moet filteren, of juist veel minder streng.

Filtert hij streng, dan krijgt u bijna geen spam binnen. Maar de kans is er dat goede mailtjes er ook uitgefilterd worden en u deze niet ontvangt. Daarom stellen we deze filters ook weer niet té streng in. Maar dan ontvangt u wel weer meer spam. U ziet, het is een wankel evenwicht.

Mailbox grootte

We kunnen met de grootte van de mailbox niet concurreren met Gmail of Microsoft. Zo zijn de mailboxen ook niet bedoeld. Er zijn 2 manieren om met uw mail om te gaan.

IMAP

U laat alle mail op uw mailserver staan. Alle mail, dus uw ontvangen mail, maar ook uw verstuurde mail. Deze techniek noemen we IMAP. Met behulp van uw mailprogramma werkt u dus rechtstreeks op de mailserver. Het voordeel hiervan is dat u met meerdere apparaten uw mail kan bekijken en bewerken. U heeft altijd verbinding nodig met het internet om uw mailtjes te kunnen bekijken, bewerken en te versturen.

Het nadeel is echter dat u regelmatig uw mailbox moet opschonen, want de ruimte die u tot uw beschikking heeft is beperkt. Is uw mailbox vol, dan ontvangt u geen mailtjes meer. U ontvangt ook geen waarschuwing wanneer uw mailbox vol is. U moet dat zelf in de gaten houden. Dat vergt dus nogal wat discipline.

POP3

Het alternatief is werken met POP3. Met behulp van deze techniek haalt u de mailtjes van de mailserver en zet ze op uw eigen computer neer. Ook hier maakt u gebruik van een eigen mailprogramma.

U heeft alleen een internetverbinding nodig als u de mailtjes wilt ophalen of versturen. Het lezen en archiveren kan offline gebeuren.

Het voordeel van een POP3 account is dat u heel veel ruimte heeft om al uw mailtjes te bewaren. Bijna net zoveel ruimte als de grootte van de harde schijf. Dit verdient dan ook onze voorkeur.

Om toch met andere devices uw mailtjes te kunnen lezen en bewerken, laat u de mailtjes een beperkte tijd op de mailserver staan. 7 dagen bijvoorbeeld. Na 7 dagen worden de mailtjes dan automatisch verwijderd. Binnen die 7 dagen heeft u alle tijd om ook met uw mobieltje of laptop de binnenkomende mailtjes te lezen.

Handleidingen

Om deze mailadressen goed in te kunnen stellen hebben we een aantal handleidingen gemaakt.

De gegevens voor uw mail (gebruikersnaam en wachtwoord) heeft u reeds ontvangen bij de installatie van uw website.

Kies hieronder uw gewenste handleiding.