Maatschappelijk verantwoord ondernemenmvo-zichtbaarophetinternet.nl

In het kader van maatschappelijk duurzaam ondernemen (oftewel mvo), proberen wij zo klimaat neutraal mogelijk te ondernemen.

Voor Zichtbaarophetinternet is het maatschappelijk duurzaam ondernemen verankerd in onze manier van denken. We houden met al onze activiteiten rekening met het milieu, maar hebben ook oog voor de menselijke aspecten binnen en buiten onze organisatie.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Webhosting, datacenter

Het datacenter investeert fors in energiebesparing. Zo draait het  datacenter volledig op groene stroom die opgewekt is uit wind door windturbines (groene energie certificaten zijn op aanvraag beschikbaar). Met 100% Nederlandse wind, van Nederlandse windmolens. Bij de productie van deze duurzame energie komt geen CO2 vrij. Ook bij de aanschaf van apparatuur wordt er rekening gehouden met het stroomverbruik.

Voor de koeling van het datacenter maken de aircosystemen gebruik van buitenlucht om de temperatuur in het datacenter te koelen. En door gebruik te maken van afgesloten cold corridors wordt er efficiënt omgegaan met de gekoelde lucht.

Fairtrade, eerlijk zaken doen

Niet alleen in het datacenter worden biologische producten met een Fairtrade kenmerk gebruikt, we gebruiken ze op onze werkplekken.

Want eerlijke producten en een faire prijs voor de boeren met goede werkomstandigheden zorgt voor een menswaardig bestaan.

Privacy en veiligheid

In de privacyverklaring  staat wat wij met je gegevens doen. We respecteren in ieder geval je privacy en zullen de verkregen gegevens niet verkopen, verhuren of delen met derden.

Daarnaast staat ook veiligheid hoog in ons vaandel. Daarom bieden wij standaard een speciaal onderhoudspakket aan bij onze websites. Dankzij dit onderhoudspakket is je website altijd up-to-date en daarom ook veilig. Je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken.

Arbeidsomstandigheden

Datacenter:

Iedere werknemer heeft het recht op een gezonde en veilige werkplek en de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Bij het datacenter staat de werknemer centraal en worden de werknemers gestimuleerd hun eigen kwaliteiten te benutten. Hierdoor heeft het datacenter een sterk personeelsbeleid en bieden zij het personeel goede arbeidsvoorwaarden. Ook nemen zij mensen in dienst met een arbeidsbeperking of handicap en waarborgen ze goede arbeidsomstandigheden en voorzieningen. Dit personeelsbeleid resulteert in een laag verloop (een groot aantal medewerkers werkt al langer dan 10 jaar bij het datacenter) en tevreden, gemotiveerde werknemers die zich verbonden voelen met deze organisatie.

Ons kantoor:

Ons kantoor is klein en we werken met zzp’ers. We kijken naar klik met elkaar en niet naar geslacht, leeftijd, gezondheid of kleur.